Історія Церкви

ІСТОРІЯ ЦЕРКВИ м. ЛОНДОН
Церква “Дім Молитви” в місті Лондон офіційно була започаткована 12 серпня 1951 року. Першим пастором церкви був вибраний досвідчений, Богобійний брат О. Москаленко. Коли брат О. Москаленко в 1959 році, за Божим покликом, виїхав для місійної праці в Південну Америку, пастором церкви був вибраний брат Іван Зінчик.Найбільше церква розвивалася духовно і збільшувалася кількісно при служенні пастора брата І. Зінчика.
Церква мала місійне бачення для проповіді Євангелії і в 1970 році брат Іван Зінчик відкрив першу радіопрограму в українській мові, яка транслювалася на рідні землі України. 15 жовтня 1970 року в ефір вийшла перша передача із станції <> під назвою “ДОРОГА ДО БОГА”. Це була надзвичайна радість для брата Івана Зінчика, для цілої церкви, та для всього Українського християнського народу.

Програма мала надзвичайні Божі благословіння, під час яких слухачі каялися у своїх гріхах, наверталися до Бога і отримували спасіння для своєї безсмертної душі, а також отримували зцілення від багатьох хвороб у своєму тілі. Від того благословенного часу впродовж більше тридцяти років голос Євангелії цієї програми не замовкав.

Не один раз церква, разом з пастором І. Зінчиком, ставала на коліна та їз рясними сльозами благали у Господа, щоб Він допоміг здобути нашій багатостраждальній Україні волю. Господь почув молитви багатьох тисяч українських християн, серед яких були молитви і Лондонської церкви “Дім молитви” – Україна стала вільною

державою для проповіді Слова Божого.З приходом волі в Україну у брата Івана Зінчика виникло палке бажання, щоб вістку спасіння почула кожна родина в Україні. Це його бажання теж здійснилося. Через радіоканал Центрального радіо України, який слухали майже всі жителі України, починаючи від 1992 року вони мали можливість почути проповідь Євангелії кожний в своєму домі. Тисячі людей через радіоблаговістя програми пастора Івана Зінчика прийняли Господа, як свого власного Спасителя. Тисячі людей отримали уздоровлення для свого тіла. І тисячі людей у світлі Слова Божого, яке звучало через радіоблаговістя, знайшли вихід із своїх складних життєвих проблем. Як свідки всього цього – понад десять мільйонів листів, які прийшли за той час в редакцію радіопрограми.Коли в бувшому Радянському Союзі було позитивно вирішене питання вільної еміграції, церква “Дім молитви”, починаючи від 1988 року, поповнилася новими членами з України, Білорусії та з інших місць бувшого Рад. Союзу. З приїздом нових членів церква оновилася духовно та поповнилася новими братами, які долучилися до праці в церкві, а також у радіоблаговісті.З відходом брата І. Зінчика в 2001 році у вічність, пастором церкви був вибраний брат Іван Стецюк і залишається пастором до цього часу. Брат Іван Стецюк приїхав до Канади з України, з міста Рівне.
Коли в Україні відкрилися десятки радіопрограм місцевого та всеукраїнського значення, церква переключилася на місцеве радіоблаговістя по місту Лондон та наближені заселені місця навкруг міста Лондон.

На сьогоднішний день церква і надалі підтримує працю благовістя Євангелії через радіо, телебачення, духовну літературу для знедолених людей, які шукають дорогу до спасіння; стати для них маяком на дорозі темряви цього світу, щоб показати дорогу до щастя, до благословенного життя в Господі і з Господом.